Kujundame üheskoos Eesti naiste tervist! Featured

Lugupeetud kolleegid.
 
Sel nädalal alustame Tartu Ülikooli kliinilise meditsiiini instituudi naistekliiniku jätkuuuringut “Eesti naiste tervis 2024”. Oleme sarnase rahvastikupõhise uuringu läbi viinud kümme ja kakskümmend aastat varem. Täielik info selle uuringu kohta ja eelnevate uuringute kokkuvõtted on kättesaadavad: https://sisu.ut.ee/naisteterviseuuring/avaleht.
Uuringusse on juhuvalimi abil haaratud üle 12 000 16 - 59-aastase naise, kellele saadame anonüümse küsimustiku rahvastikuregistrist saadud meiliaadressil. Uuringu läbiviimiseks on kooskõlastus Tartu Ülikooli inimuuringute eetika komiteelt 384/T-3 (20.11.2023).
Ka teie patsiendid (miks mitte ka teie ise) võivad sattuda valimisse ning Teie käest uuringu kohta küsida. Iga vastus loeb – siiralt palume teil julgustada kõiki, kes küsimustiku said, vastama. Saate kinnitada, et uuring on täiesti anonüümne, st uurijatel endil puudub igasugune võimalus vastaja isikut (meiliaadress) ja küsimuste vastuseid kokku viia.
Võimalikud vastused korduma kippuvatele küsimustele: https://sisu.ut.ee/naisteterviseuuring/kkk
 
Viimasel kümnendil on toimunud Eestis rida muutusi – rasedust planeeritakse järjest hilisemas eas ja sünnitajate vanus on suurenenud, viljatusravile pöördutakse sagedamini, seksuaaltervise teenuste pakkujate ring on laienenud (sh esmatasandi terviskeskused, iseseisev ämmaemandusabi, COVID-19 pandeemia mõjutas tervishoiuteenuste korraldust jne. Meil on vähe teada perimenopausi mõju kohta naiste seksuaaltervise näitajatele ning meid huvitab, kuidas naiste toimetulekule mõjuvad menstruatsiooniga seotud vaevused.
 
 
 
Heade soovidega Helle Karro, Made Laanpere, Kai Part
Last modified on Monday, 22 January 2024 21:25
Rate this item
(0 votes)
More in this category: « Infokiri: HPV kodutestimine
Login to post comments
back to top